Road Trip 2019


Vores USA Road trip 2019

Vores 2019 tur var igen en kombination af rundrejse og badeferie med både kendte og ikke så kendte steder. Som altid også en kombination af natur, aktiviteter og afslapning - i alt 20 dage.

Fly til Las Vegas med British Airways og hjemrejse fra Los Angeles med Finnair. Købt på Finnairs hjemmeside til kr. 6.195,- pp.

Billeje SUV, 19 dage hos Alamo, via Autoeurope. Kr. 7.125,- med guld pakke, inkl. ekstra fører og en tank benzin. Blev opgraderet fra standard til stor SUV 😊

Dag 1. Afrejse fra København med British Airways via London til Las Vegas. Henter bil og har en overnatning i Las Vegas på La Quinta Inn.

Dag 2. Så starter vores 2019 road trip. Vi kører via Hwy 89A mod Marble Canyon.  På vejen gør vi holdt ved bl.a. smukke Le Fevre overlook og ved Cliff Dwellers Stone House, som er et gammelt stenhus i et klippefuldt område.

Ved Marble Canyon går vi først en tur på den gamle Navajo Bridge over Coloradofloden. Herefter gør vi stop ved Cathedral Wash, hvor vi går en tur i den udtørret flodseng, som fører ned til Coloradofloden.

Vi fortsætter ad vejen i kløften, som ender nede ved Coloradofloden ved Less Ferry. Her kunne man oprindeligt krydse floden med båd. Det er nu et hyggeligt område med en lille campingplads, mulighed for fiskeri og at bade i floden. Stedet er også udgangspunkt for sejlture på floden. Der er også flere vandrestier som udgår fra området ligesom der ligger en lille frugtplantage, hvor det er tilladt at plukke frugter.

På vej tilbage gør vi holdt ved de særpræget balancerede rocks, som er sjove paddehat formet klipper. Sidst på dagen kører vi til Page, hvor vi overnatter på Lake Powell Canyon Inn. Vi kørte 470 km.

Dag 3. Vi har tidligere besøgt de to flotte Upper og lower Antilope Canyon. Så i dag besøger vi den mindre kendte X Canyon. Det er også her kun muligt at komme på guidet ture.  Man går i små grupper ned i den todelte slugt. Stedet minder om både Upper og Lower Antilope Canyon, men her er ikke så mange besøgende, så det er nemmere at få gode billeder uden en masse fremmede mennesker.

Efter besøget i X Canyon fortsætter vi mod nordvest ad Hwy 89 mod Kanab. På vejen stopper ved Toadstool Rimrock, som er et spændende område med flotte og særpræget hoodoos i flere farver.

Vi overnatter i Kanab på Aiken´s Lodge. Vi har i dag kørt 140 km.

Dag 4. Vi starter dagen med at blive vidner til en vild biljagt, hvor føreren kører galt, springer ud af bilen og løber. Vi kan så udpege hvor han løb hen og ser, at han bliver anholdt.

Efter denne start på dagen kører vi til Bryce Canyon. Vi har været her før for nogle år siden, men dette er en af vores favorit nationalparker, som vi gerne besøger igen. Udover at se alle de fantastiske udsigtspunkter gik vi Queens Garden Trail og Navajo Trail.

Sidst på dagen fortsatte vi til den lille by Tropic, hvor vi overnattet i en hytte på Bryce Pioneer Village. Vi har kørt 140 km.

Dag 5. Vi kører den korte tur til Kodachrome Basin State Park. Et overskueligt og flot område med mange flotte klipper og med mulighed for flere vandreture.

Ikke langt herfra finder du Willis Creek slot Canyon. Efter en kort køretur af grusveje kommer du til parkeringspladsen ved trailhead. Her starter turen ned i slugten. Nogle steder er den smal og høj og andre steder bliver den bredere. Klipperne er fantastiske flotte og farverige. Normalt er der kun lidt vand og man kan gå næster tørskoet. Hvis det har regnet for nyligt, eller hvis der er udsigt til regn, skal man ikke besøge området, da vandstanden hurtigt kan stige og det kan blive farligt at være i kløften.

Efter en fantastisk dag køre vi til Escalante, hvor vi overnatter på Cowboy Country Inn. Kørt 105 km.

Dag 6. Endnu en spændende dag venter. Vi starter med at køre ad den smukke Burr trail fra Boulder til Bullfrog. Dette er en ca. 68 mil lang smuk vej, som på en del af strækninger er grus. Der er mange flotte passager og flotte udsigtspunkter, så der gøres flere stop og tages små afstikker i terrænet.

Fra Bullfrog kører vi ad 276 til Hwy 95. Vi ser her Little Egypt Geological Areal, som er et meget lidt besøgt område med mange sjove og flotte hoodoors i mange farver. Området minder lidt om Globin Vally.

Herefter kører vi sydøst af den smukke Hwy 95 og ind på 261. Efter et stykke bliver 261 til en grusvej med en stejl nedkørsel med flere hårnålesving. En spændende tur med en flot udsigt.

Vi kommer her forbi Gooseneck State Park. En lille park med en flot udsigt San Juan floden som snor sig dybt nede. Sidst på dagen kommer vi til byen Mexican Hat, som er opkaldt efter en kararistisk klippe, der ligner en hat. Vi overnatter på San Juan Inn. Vi har i dag kørt 390 km.

Dag 7. Denne morges starter vi i Valley of the Gods, et flot og lille ukendt område, som ligner Monument Valley. Der er gratis adgang og en grusvej fører igennem området. Du mødes sandsynligvis ikke andre her og der er mange gode foto motiver.

Vi fortsætter til Corona- og Bowtie Arch, som er nogle flotte stenbuer i et spændende område tæt på Moab. Man skal gå en kort tur fra parkeringspladsen for at se stenbuerne.

Sidst på dagen kører vi mod Green River, hvor vi ser Crystal Geyser, som er en springende kilde med koldt vand. Vi overnatter i Green River på Super 8. I dag kørte vi 325 km.

Dag 8. Fra morgenstunden kører vi til Goblin State Park. Et flot og spændende område Parken har tusinder af hoodoos, i sjove former som ligner nisser, trolde paddehatte og hvad ellers fantasien ser.

Herefter kører vi ad Utah Highway 12 scenic drive, som er en ualmindelig flot vejstrækning, mellem Capitol Reef og Bryce Canyon. Vejen er uden tvivl en af USA’s smukkeste landeveje. Nogle steder kører man på en bjergryg, hvor stejle bjergsider dykker på begge sider af vejen.

Vi fortsætter af grusvejen Hole-in-the-Rock-road ind i Grand Staircase-Escalante National Monument og kommer frem til Devils Garden. Man må ikke forveksle dette sted med den velkendte Devils Garden i Arches National Park.  Dette område er et ørkenområde, som byder på mange sjove og fantasifulde hoodoos, arches og andre flotte sandstens figurer.

Vi overnatter igen i Tropic på Bryce Pioneer Village. Kørt i dag 410 km.

Dag 9. Vi starter tidligt og kører til Yant Flat Cliff, som er et bjergområde med bløde former og stribet i mange farver. Ved kørte ind i området fra vest via grusveje. Fra den lille vej skal man vandre et par kilometer for at se de flotte stribet klipper.

Da vi skulle forlade stedet, valgte vi vejen imod øst - det var en dårlig ide. Vejen blev meget smal, stejl, med store sten og bjergvæg til den eneside og stejlt fald til den anden side. Det var umuligt at vende. Det var heldigt, at vi var blevet opgraderet til en høj SUV med 4-hjuls træk. Efter mere end en time i dette terræn kom vi endelig til en ”almindelig” grusvej og kunne fortsætte mod Snow Canyon State Park.

Snow Canyon State Park er et hyggeligt område med flotte kulørte bjerge, sand dunes, lavasten og flere slugte med mulighed for vandreture.

Sidst på dagen ankom vi til Las Vegas på tjekket ind på Flamingo hotel og kasino. Dagens kørsel ca. 460 km.

Dag 10-11. Vi har nu tre overnatninger / to hele dage i festlige Las Vegas. Det var nu tid til afslapning ved poolen og besøg i de store outlets centre.

Dag 12. Efter et par dage i Las Vegas fortsætter vores road trip. Vi starter i Red Rock Canyon National Conservation Area - lige vest for Las Vegas. Et flot område med flotte bjerge og flere udsigtspunkter.

Herefter kører vi Ranbow Basin Natural area, som er et superflot og spændende geologisk område. Her er forskellige sten arter i flere forskellige farver. Det er et øde område med gratis adgang. Der går en grusvej rundt i området.

Vi kører til Ridgecrest, hvor vi overnatter på Econo Lodge Inn. Vi har i dag kørt 480 km.

Dag 13. Vi kører den korte tur til Trona Pinnacles, det sidste stykke foregår på grusvej. Trona Pinnacles er et usædvanligt geologisk område i California Desert National Conservation Area. Landskabet består af mere end 500 tufa-spir, der stiger op fra ørken. Her er et varmt, tørt og særpræget landskab, som bl.a. har været brugt som kulisse i Star Wars film.

Senere køre vi til Fossil Falls, som er et gammelt vulkansk område. Fossil Falls er en forstenet lavaflod dannet af lava og vand. Det er spændende at gå en tur i området og se de flotte sorte lavasten.

Sidst på dagen kører vi til Carlsbad, som er den dejlig badeby i det sydlige Californien. Vi bor på Best Western Plus Beach View Lodge med balkon og havudsigt. Vi kørte 505 km.

Dag 14-20. Så er der en uges badeferie og afslapning i skønne Carlsbad. Her er en fantastisk strand, butikker og gode restauranter. Her er også tæt til flere outlets og også til en af vores yngling restauranter – Texas Roadhouse. Vi besøger også Torrey Pines State Natural Reserve.

Dag 20. Ferien er ved at være forbi. Vi flyver hjem fra Los Angeles sidst på dagen. Inden vi køer til lufthavnen besøger vi El Pueblo de Los Angeles Historical Monument, en gammel mexicansk bydel. Vi ser også Unio Station, City Hall og Grand Park.

Vi flyver hjem med Finnair via Helsinki.

 
GREAT IMAGES MAKES THE DIFFERENCE.