Seværdigheder og Nationalparker i USA


National parkerne byder på mange fantastiske oplevelser

Klik her og se en liste over de nationalparker og seværdigheder, som vi harbesøgt

Når vi er på roadtrip i USA, skal vi naturligvis besøge nogle spændende seværdigheder og national parker. Begrebet national park stammer fra USA. Yellowstone var den første og kom på listen i 1872 efterfulgt af Sequoia og Yosemite i 1890. Siden er der løbende kommet nye fantastiske parker til. 

USA har 58 national parker og 74 nationale monumenter. Samlet set har USA en liste på ca. 400 steder/seværdigheder, som administreres af National Park Service. Hos National Park Services kan du finde en oversigt over national parkerne i USA, som også kan være inspiration ved din USA rejse planlægning.

Udover national parker og national monumenter, findes der også mange stats parker, som administreres lokalt.

Fælles for alle parkerne er, at de byder på noget særligt. Unikke steder, smuk natur, historiske steder, bevaringsværdige landskaber osv. Parkerne er meget forskellige, lige fra golde ørkner, store slugter, høje bjerge, store træer til smukke vandfald. Nogle parker er store og med mange besøgende og andre er små og besøges kun af få turister. Der er nationalparker for enhver smag og til mange USA roadtrip.

Efter at vi har besøgt alle de kendte parker, er vi nu i gang med at finde og besøge de små parker, som ofte ligger lidt længere væk og ikke er så besøgte.

For at få det optimale ud af dine besøg i de forskellige nationalparker er det praktisk at planlægge dit besøg. Hvad er der særligt at se, hvordan finder du parken, hvornår er den åben, hvor lang tid har du og print gerne et kort over parken. Vi starter normalt vores besøg i visitor centret, hvor vi får opdateret informationer om parken. Husk at medbringe masser af vand før du begiver dig langt ind i parken.

Adgang til national parkerne – National Park Annual Pass
For hovedparten af de store nationalparker, skal der betale entre, op til 30 dollars. Den opkræves af parkbetjente ved indgangen, og giver i de fleste tilfælde adgang for en personbil inklusiv alle passagerer. I de mindre nationalparker, er prisen lavere og i nogle tilfælde gratis.

Har I planer om at besøge mindst tre af de store nationalparker, kan det betale sig at købe et årspas, som koster 80 dollars. Et America the Beautiful Annual Pass gælder i den måned det købes plus de næste 12 måneder frem. Det giver dermed gratis adgang for alle personer i en personbil. Der kan påføres to navne på passet, så det kan deles mellem to familier. Der skal normalt vise ID, når man kører ind i parken.

Nationalpark passet, kan købes ved indgangen til den første nationalpark, I besøger. Prisen er 80 dollars (2017). I de efterfølgende parker viser I bare passet, når I kører ind i en nationalpark. Nationalpark passet giver kun gratis adgang til de federale drevet nationalparker.

Klik her og se en liste over de nationalparker og seværdigheder, som vi harbesøgt

Har du kommentarer eller spørgsmål til Vores USA, kan du kontakte os på: kontakt@voresusa.dk