Canyon X


Canyon X - måske den flotteste Antelope canyon?


Canyon X -

Den flotteste canyon i Page området?

Vi har tidligere besøgt både Upper og Lower Antelope Canyon. De er begge flotte, men med alt for mange besøgende i højsæsonen. Man går i kø og det kan være svært at få gode billeder uden andre turister. Jeg opdaget så over Canyon X og er meget imponeret.

 Canyon X er en fantastisk oplevelse - det er noget, som skal opleves. Kringlede gange åbenbarer hele tiden nye skulpturelle sandstensformationer, nye farver i nyt lys og nye stemninger. Samtidig betages man af naturens kræfter, der har skabt det.

Canyon X har det hele, både helt lukket og delvis åben. Så det er som at se Upper og Lower på en gang, bare uden så mange mennesker.

Canyons X gange er skabt af buldrende vandmasser, der gnaver sig ind i sandstenen. Lyset, formerne og farverne er smukke og meget unikke. Lyset og skyggerne ændrer sig efter solen. Oplevelsen er flottes i sommerhalvåret og midt på dagen.

Man skal selv køre dertil, ca. 13 mill fra Page. Der er gratis parkering og ingen ekstra reservat gebyr.
Man bliver kørt lidt ind i området og går i små grupper. Der er en god men stejl sti ned til selve kløften, som består af to afdelinger.


Man må ikke medbringe tasker og fotostativer. Der uddeles gratis vand og selve turen tager ca. 1,5 time.
Canyon X er efter vores mening lige så flot som Upper- og Lower Antelope, men uden det kaos der ellers kan være i højsæsonen.