Grand Canyon National Park


Grand Canyon - storslået kløft

Grand Canyon National Park er én af de ældste og mest besøgte nationalparker i USA. Parken ligger i det nordlige Arizona og Inde i parken ligger selve Grand Canyon en fantastisk kløft, skabt af Colorado River. Grand Canyon er 446 km lang og op til 26 km bred og har en dybde på cirka 1,6 km. Grand Canyon regnes for at være et af verdens største naturlige underværker.

Grand Canyon er imponerende. Uanset om man er naturfreak eller bymenneske, er første møde med Grand Canyon overvældende.

Grand Canyon er en af de klassiske og store seværdigheder ved et roadtrip  i det sydvestlige USA. Der er ca. 5 millioner besøgende om året.  Regn med 4-5 timers kørsel fra Las Vegas til Grand Canyon og 3-4 timer fra Phoenix. De allerfleste besøger den sydlige del af kløften, South Rim, som er mere tilgængelig end den nordlige.

Inde i parken kan der på de store dage være trængsel og på visse veje er der kørselsforbud. Find derfor en parkeringsplads og benyt de gratis shuttlebusser, der stopper ved ni udsigtspunkter, hvor man kan hoppe af og på, som man har lyst.

Der er flotte udsigter ved alle stoppestederne. Et par af stoppestederne er dog særligt smukke. Ved Powell Point kommer man ud på et fremspring af klipper, så man får en endnu bedre udsigt, end de fleste andre steder.

Hopi Point er et flot sted at se solopgangen fra, og hvis man vil se Colorado River, nede i bunden af kløften, skal man tage til Mojave Point eller Pima Point. De stejleste klipper ses fra The Abyss. 

Flere steder er der stier imellem stoppestederne ligesom der er stier ned i kløften. Hvis I har tid, skal I prøve at gå et stykke ned i kløften og se den smukke natur fra en anden vinkel.

Det er populært at bo inden i selve national parken. Der er syv »lodges« (hoteller), de seks af dem i Grand Canyon Village eller Market Place, det syvende, Phantom Ranch, ligger i bunden af kløften. Her ned kan man kun  komme med æsel eller på gåben. Derudover er der også en række campingpladser i parken.

Hvis man vil bo i selve parken skal man bestille i god tid og det er forholdsvis dyrt. Mange vælger derfor at bo uden for National parken.

Der kan blive meget varmt i sommermånederne og der er kun få steder langs kløften, hvor du kan tanke vand. Husk derfor vand og solhat/kasket inden du begiver dig langt væk eller ned i kløften. Du kan være heldig at se mange dyr, så husk også kikkert og kamera. Det er en flot oplevelse at se en stor rovfugl svæve over kløften – det virker næsten magiske