Corona Arch

Flot stenbue

Corona Arch Trail er en fantastisk 3-mile vandretur til en af de største og mest spektakulære buer nær Moab. Corona Arch, også kaldet Little Rainbow Bridge, er din endelige destination, men stien passerer også Pinto Arch og Bowtie Arch undervejs.

Stien er moderat svær, men let at følge og godt markeret med små stenbunker. Start ved højre side af parkeringspladsen. Stien fører op ad en stenet skråning og krydser et jernbanespor.

Efter at have krydset jernbanesporet følger man den markerer ruten. Når man kommer til stentrappen med gelænder af reb, er Corona Arch synlig. Fra toppen af ​​trinene fortsætter man mod øst og klatrer op ad en korte stige til en afsats.

Herfra, er det nemt at gå langs med klipperne og videre til  ​​Corona Arch. Undervejs vil man passere to andre buer, Bowtie og Goldbar, inden man når til Corona Arch. 

Corona Arch er en spektakulær sandstensbue. Bueåbningen måler 46 meter på tværs og er 35 meter høj. Læg dig ned under buen i dens lange, smalle skygge på varme dage for at få et sandt mål for både dens størrelse og skrøbelighed.

Her er ellers ikke megen skygge så i de varme måneder er det vigtigt med solhat og masser af vand.

Corona Arch Trail blev udpeget som en National Recreation Trail den 30. maj 2018 og her er gratis adgang. Afsæt et par timer til turen frem og tilbage.