Fantasy Canyon


Fantasy Canyons er et meget særpræget område syd for Vernal, i det nordøstlige hjørne af Utah. Det er ikke et sted som du normalt kommer, men det er absolut en omvej værd.

Den nemmest vej til området er fra Utah Highway 45, hvor du ca. 23 mill syd for Vernal følger skiltene mod vest ad Glen Bench Road. De sidste 5 km er grusvej og vær opmærksom på vilde heste og hjorte i området.

Selve Fantasy Canyon er ikke så stort og kan let ses på et par timer. Her findes en informationstavle med brochure, picnicborde samt et toilet (uden vand) og ellers intet. 

I Fantasy Canyon finder du en masse sjove klipper i i sjove faconer, som ligner forskellige figurer. De livlige og fantasifulde formationer, der er dannet for 50 millioner år siden, er meget særpræget og kan ligne mange sjove figurer. ​I området kan man også finde forskellige fossiler og forsteninger.

De geologiske formationer i Fantasy Canyon er skrøbelige og risikerer på sigt, at gå til grunde – så pas på ikke at beskadige dem når du går rundt. De kaldes derfor for naturens porcelænsskab. Vi besøgte Fantasy Canyons på vores roadtrip i 2018