Yellowstone National Park


Den mest imponerende nationalpark

Yellowstone National Park er USA's første nationalpark, som blev oprettet i 1872. 94% af Yellowstoneparken ligger i det nordvestlige hjørne af Wyoming og resten i Idaho og Montana.

Yellowstone National Park er fantastisk spændende og særpræget og har sit navn efter Yellowstone River, som løber gennem parken. Ingen anden nationalpark kan byde på en sådan variation af storslået natur og skønhed som Yellowstone: Bjerge, floder, vandfald, canyons, varme kilder, gejsere, bisonokser, antiloper, elge, ulve, geder og bjørne. Dyrene færdes ofte tæt på vejene og er ikke er specielt bange for mennesker. Men det er vigtigt at holde sig på afstand af dem, da de stadig er vilde dyr og kan være aggressive.

Yellowstone National Park er meget stor og der er så meget spændende at opleve, at du bør afsætte mindst to dage til dit besøg. Da der er forholdsvis langt til byerne uden for parken er det mest optimalt med mindst en overnatning inde i parken. Men der skal reserveres i god tid og det er ikke billigt- men det er pengene værd. Start derfor med at reserverer din overnatning i parken og planlæg resten af dit roadtrip efter dette.

Yellowstones liste over oplevelser er lang, så det er nødvendigt at planlægge, hvad du vil se. Nogle af attraktionerne skal du bare have med, når du besøger parken. Old Faithful Geyser er Yellowstones største og mest trofaste gejser, der springer med cirka 1 ½ times mellemrum hele døgnet. Hvert udbrud er et tilløbsstykke, og samler altid mange beundrere. Når du har set Faithful springe, skal du også gå en tur i Geyser hill, som ligger lige bagved. Her syder, bobler og ryger det overalt.

Parkens vejnet er udformet som et stort ottetal, så det er nemt at finde rundt. På din vej rundt skal du også se de flotte farver og opleve svovl dampene fra bl.a. Biscuit Basin, Morning Glory pool, Grand Prismatic Sprinng, Norris Geyser Basin, Mammoth Hot Springs. Du skal også se de flotte vandfald Lower Falls og Upper Falls i Grand Canyon i Yellowstone. Print et kort hjemmefra eller få et kort ved indgangen til parken, så du kan finde rundt og se, hvor de forskellige seværdigheder ligger.

Du kan glæde dig til nogle fantatiske oplevelser i Yellowstone National Park.