Columbia er hovedstad i den amerikanske delstat South Carolina. Byen er administrativt centrum for det amerikanske county Richland County og har ca. 135.000 indbyggere. Byen er bl.a. berømt for sit universitet University of South Carolina, som blev grundlagt i 1801

Columbia var rammen om South Carolinas vedtagelse af udmeldelsen af Amerikas Forenede Stater den 17. december 1860. Under den efterfølgende borgerkrig blev byen i 1865 erobret af Nordstaternes hær, der brændte store dele af byen ned.

Det er en overskuelig by, uden så mange turister, men med mange muligheder. I centrum finder du mange spisesteder, butikker og også South Carolina State House Capital building.

Hvis du er afsted med børn, kan I besøge nogle af de børnevenlige attraktioner. F.eks. Frankie's Fun Park og South Carolina State Fairgrounds eller EdVenture Children's Museum.  

Omkring byen kan du besæge Congaree National Park og Sesquicentennial State Park. Naturentusiaster vil også hygge sig i Harbison State Forest og West Columbia Riverwalk.

Brug også en dag på at udforske nogle af de spændende kulturinstitutioner i området. South Carolina Railroad Museum og South Carolina Confederate Relic Room and Military Museum byder på udstillinger og samlinger, der helt sikkert vil gøre dig nysgerrig. Columbia Kunstmuseum er også et besøg værd.