Antelope Canyon Lower


Lower Antelope Canyon

Antelope Canyon i Arizona er en fantastisk oplevelse og umulig at beskrive i ord. Det er noget, som skal opleves. Kringlede gange åbenbarer hele tiden nye skulpturelle sandstensformationer, nye farver i nyt lys og nye stemninger. Samtidig betages man af naturens kræfter, der har skabt det.

Sandsten er et relativt blødt materiale, som vand kan forme. Antelope Canyon er i virkeligheden en del af et flodleje og efter kraftige regnskyl kan der opstå de såkaldte flashfloods, hvor store mængder vand presses ind i de smalle kløfter.

Antelope Canyons gange er skabt af buldrende vandmasser, der gnaver sig ind i sandstenen. Lyset, formerne og farverne er smukke og meget unikke. Lyset og skyggerne ændrer sig efter solen. Oplevelsen er flottes i sommerhalvåret og midt på dagen. Disse canyons kan kun opleves med guide. Der er flere tour arrangører, at vælge imellem.

Lower Antelope Canyon ligger ca. 8 km øst fra Page på nordsiden af Highway 98. Indkørsel via vej 222, parkeringspladsen kan ses fra vejen. Det anbefales at reservere på forhånd. Vi benyttede Ken´s Tours. Antelope Canyons ligger i Navajo land, så National Park passet kan ikke benyttes. Der skal betales entre til området.

Ved Antelope Canyon Lower går man fra mødestedet og hen til nedgangen af kløften. Man skal ned af nogle stejle trapper, så lower er ikke velegnet for gangbesværede. Der er lidt mere lys i lower canyon og den er efter vores opfattelse den flottes af de to canyons.

Husk kamera, vand og kasket/solhat.