Great Basin National Park


Smuk natur og gamle træer

Great Basin National Park er beliggende i et øde højslette område i den østlig del af Nevada. Great Basin byder, til trods for sin beliggenhed, på et frodigt bjerglandskab. En smuk bjergvej bringer dig op gennem parken og op til ca. 3000 meters højde. Herfra skal du ud at vandre.

Der er flere vandrestier op ad bjerget og igennem skoven op til bl.a. 2 søer, en gletsjer og op over den normale trægrænse. Men heroppe over den normale trægrænse vokser de specielle bristlecone pine træer. Da de vokser over den normale trægrænse, har de ikke samme risiko for at blive udsat for skovbrand. Det er måske en af grundene til, at det er nogle af verdens ældste træer. Disse bristlecone pine kan blive op til 5000 år gamle og ser virkeligt udpinte ud, men har stadig grøn vækst - De skal ses.

Great Basin National Park er trods sin lidt øde beliggenhed absolut et besøg værd og parken har endnu mere at byde på.  Det er også her du finder Lehman Caves, som er nogle flotte drypstenshuler. En ca. 1 km lang guidet tur tager dig gennem hulesystemet, og forbi adskillige fascinerende drypstensformationer. Det er i højsæsonen nødvendigt at reservere plads på en af disse ture.

Når du er her, er du også tæt på Highway 50 - http://pxl.host/j7kw1bxn44hcg6tjcyyb.pngThe Loneliest Highway. http://pxl.host/j7kw3ho29gh8dmc3sufv.pngBetegnelsen The Loneliest Highway har den fået pga. den sparsomme trafik. Men det er dog ikke den mest øde vejstrækning, som vi har kørt på.