Redwood National & state Park


Gigantiske redwood-træer i Californien

Redwood State- og National Park er et område langs kysten i det nordvestlige hjørne af Californien. Her ligger en række stats og national parker i forlængelse af hinanden. Redwood er nåletræer, som kan blive op til 120 meter høje og mere end 3.000 år gamle.

Der er meget at se og mange muligheder for stop og vandreture. Det er derfor nødvendigt med lidt planlægning, hvis man kun har begrænset tid. Vi kørte ind i området fra nordøst via Redwood Highway (199) og kom derfor først til Jedediah Smith Redwoods State Park. Her forlod vi hovedvejen og kørte af grusvejen Howland Hill Road igennem denne del af skoven. En fin tur med flere stop og korte spadsereture af små skovstier.

Forsæt mod syd ad kystvejen Highway 101, der er hovedvejen gennem Redwood skovene. Længere mod syd forlod vi Highway 101 (ved exit 765) og kørte en strækning på Newton B. Drury Scenic Parkway. Her står de store træer tæt langs vejen og der er mulighed for at gøre stop for at tage billeder eller gå en tur lidt ind i skoven. Det er også her du skal gøre stop ved Big Tree Wayside, som med en højde på 93 meter, en diameter på 6,6 meter og en alder på 1500 år er et imponerende træ.

 Længere sydpå efter Stafford bør du igen forlade hovedvejen og i stedet følge den gamle vej (254), kaldet Avenue of the Giants, som går parallelt med Highway. 101. Avenue of the Giants er ca. 50 kilometer lang, og her kan du i fred og ro nyde flere af de gamle giganter. 

Lidt længere mod syd kommer byen Leggett. Her finder du en af de private skove, hvor det er muligt at køre igennem et af de store træer – Leggett Drive-Thru Tree. Entre til skoven USD 5,- (2017).

Det er også i Leggett, at du kan dreje fra og tage den flotte gamle Highway 1 langs kysten sydpå mod San Fransisco.

Da vi besøgte Redwood skovene startede vi fra morgenstunden i Grant Pass Oregon og sluttede sent på eftermiddagen i Fort Bragg på Highway 1. Denne del af Highway 1 er meget smuk og absolut omvejen værd.