South Padre Island


Badeferie i det sydligeste Mexico

South Padre Island er en over 50 km lang, men meget smal ø i den Mexicanske Golf ud for det aller sydligste Texas.

Øen er kendt for sine meget fine sandstrande med klitter og er et populært feriested for Texanere. Der er kun en bro ud til øen, så i weekender kan der blive trafikale problemer, når mange fra fastlandet tager på strandtur.

Den sydlige tredjedel af øen er fuldt udbygget med store hoteller, butikker, restauranter, natklubber og andre aktiviteter for turister. Den midterste tredjedel er mere stille og består mest af lokale ferieboliger og den nordligste del af øen er helt øde og ufremkommelig med klitter og strandeng. I dette område holder der mange fugle til, da der især på den ”indvendige” side af øen er et perfekt spisekammer med mange fisk.

 South Padre Island er en rigtig ferieø, tiden bruges på sol, strand og badning. Der findes desuden en masse bådudflugter for fiskeri og Delfin Safari. Der findes også et havskildpaddecenter samt et stort fuglereservat.

Vi boede i 2016 på et lille hotel - Blue Bay Inn & Suites, som ligger på ”den forkerte side” af strandvejen. Øen er så smal, at vi så var i første række til vandet imellem øen og fastlandet. Hotellet ligger centralt, men trænger til istandsættelse.