Road trip 2010


Roadtrip 2010 - vestlige USA + New York

 

Vores USA roadtrip 2010 var igen en kombination af by, strand, natur og storby.

Besøg i en række spændende nationalparker og badeferie i San Diego. Byferie i Las Vegas og Los Angeles samt afslutning med fire fantastiske dage i New York. I alt 20 dage.

Jeg søgte på fly til San Francisco og hjem fra Los Angeles. Jeg konstaterede, at vi både på ud og hjemrejsen skulle skifte fly i New York. Ved lidt ekstra søgning som rundrejse opdagede vi, at et stop på fire dage i New York blev ”gratis” (uændret fly pris). Hvornår kan man ellers komme gratis til New York? Så det blev besluttet at forlænge rejsen med et stop over i The Big Apple.

Fly rundrejsen blev booket på Continental´s hjemmeside til kr. 3876,- pr. person.

Full Size lejebil fra Budget og via MrJet i 15 dage, kr. 2.789,-

 

Dag 1: Fly fra København med Continental via New York til San Francisco. Afhenter bil og kører til det første hotel.

 

Dag 2: Vi forlader hotellet tidligt og kører til Sequoia Nationalpark. Dette er et fantastisk område med bjerge og store træer. Parkens største attraktion er de kæmpe sequoia træer, hvor de største er op til 80 meter. Det mest berømte er kæmpetræet General Sherman, en gigantisk sequoia, der i massefylde er verdens største træ. Gereral Sherman indeholder anslået 1500 kubikmeter træ, har en omkreds på 31 meter ved roden, stammen har en diameter på 11 meter og vejer over 1.200 tons. General Sherman er dermed verdens største træ, men hverken det højeste eller det ældste træ i verden.

Vi kører igennem parken og overnatter lige udenfor parken, lige ved floden i byen Three River. Kørsel I dag ca. 450 km.

 

Dag 3: Vi fortsætter til Las Vegas, hvor vi skal bo to dage på Harrah's hotel & Casino. Det er 3. gang vi besøger Las Vegas og her har vi gode erfaringer med at booke direkte på hotellernes hjemmeside. Der er ofte gode tilbud med ekstra ydelser og service med i prisen. Kørsel ca. 476 km.

 

Dag 4: Vi besøger flere af de store temahoteller på The Strip, vi besøger også et par shopping- og outlets centre.

 

Dag 5: Vi fortsætter til Bryce Canyon, som er en fantastisk nationalpark, som vi gerne vil besøge igen. Parken gemmer på en utrolig smuk kløft med en skov af imponerende klippesøjler i mange farver og i forskellige former. De er formet af flere tusinde års vind og vejr og klipperne kaldets også for hoodoos. Det er et fantastisk syn, at se de utallige hoodoos, i røde nuancer, der dominerer landskabet, som var det nåletræer i en gigantisk skov. Vi overnatter lige uden for parken på Bryce View Lodge. Kørsel ca. 420 km.

 

Dag 6:  I dag skal vi til Monument Valley. Vi kører via Page og gør bl.a. holdt ved Wahweap Overlook, hvor vi ser den flotte udsigt over Lake Powell. Ligeledes gør vi holdt ved Glen Canyon Dam, hvor vi ser dæmningen fra begge sider. Vi fortsætter til det flotte Monument Valley, hvor vi ankom først på eftermiddagen. Monument Valley er et unikt landskab af rødlige, fritstående klipper spredt rundt i området. Landskabet er formet af erosion gennem flere millioner af år. Monument Valley er speciel som nationalpark, da parken ligger på indiansk jord og er privatejet. Det er Navajo-indianere, der driver Monument Valley parken og det tilhørende besøgscenter.

Når du står på terrassen ved besøgscentret, har du en fantastisk udsigt over området. Landskabet vil for mange virke bekendt. Monument Valley har dannet kulisse til et utal af cowboyfilm. Der er en 26 km lang grusvej rundt i Monument Valley. Vejen er dog relativt dårlig en del steder og kræver stor forsigtighed, hvis du er i almindelige personbil.

Efter vores besøg i Monument Valley fortsætter vi til Mexican Hat, hvor vi bor det det hyggelige The San Juan inn & Trading Post. Kørsel ca. 450 km.

 

Dag 7: I dag skal vi til Phønix. Vi kører et stykke af Route 66 og besøger Flagstaff. Efter Flagstaff tager vi via den smukke gamle Route 89A til Phønix, hvor vi overnatter i Scottsdale på det gode La Quinta Inn & Suites. Tilbud USD 30,- for et dobbeltværelse inkl. god morgenmad. Kørsel ca. 505 km.

 

Dag 8:  Vi fortsætter vestpå til San Diego, hvor vi skal holde 6 dages badeferie ved den dejligt Pacific Beach. Vi bor med balkon og direkte havudsigt på Ocean Park Inn, som ligger perfekt ved den gode strand og strandpromenade. Kørsel ca. 560 km.

 

Dag 9-14: Nu står den på afslapning, strand og aktiviteter omkring San Diego. Byen har en hyggelig gammel bydel og byder også på mange attraktioner, bl.a.: SeaWold, San Diego Zoo, Seaport Village, Lego Land, Old Town San Diego og Gaslamp Quarter. Derudover, er San Diego også hjemsted for utallige strande såsom; Coronado Beach, Mission Beach, Ocean Beach, Pacific Beach, La Jolla og Del Mar Beach.

Der er oplevelser til mange dage. Du må ikke gå glip af San Diego Zoo, havnen og Coronado Beach. Er du til billig shopping findes her det store Las Americas Premium Outlets, med 125 butikker med alle de kendte mærkevarer.

 

Dag 14-15: I dag forlader vi San Diego og kører til Los Angeles. Vi har denne gang valgt at bo ved Santa Monica på Seaview Motel. Dette hyggelige motel ligger lige ved den fantastiske strand og i gå afstand til både den berømte mole og downtown Santa Monica med den hyggelige gågade. Vi har to overnatninger her. Kørsel i dag ca. 250 km.

 

Dag 16: Vi tager til lufthavnen, afleverer bil og flyver til New York Newark. Her tager vi med Super Shuttle direkte til vores hotel Comfort inn Midtown lige ved Time Square. Vi ankom den 4. juli og så festlighederne på Time Square og det flotte fyrværkeri over floden.

 

Dag 17-20: New York er noget ganske særligt, som du ikke finder andre steder. New York City er skyskrabere, skyline, shopping, travlhed, mennesker, evig myldretid, gule taxaer og overfyldte Subway tog. New York er også kontrasternes by. Her er også afslapning i bl.a. Central Park, sejltur på floden, sejlture til Frihedsgudinden og gratis færge til Staten Island, hvor du for alvor finder fred og ro. Der er så meget at se og opleve i New York, at der er til mange dages ferie.

 På vores første besøg her i The big Appel besøgte vi bl.a. Empire State Building, Central Park, Brooklyn Bridge, så ruinerne efter World Trade Center, besøgte Staten Island, så frihedsgudinden, China Town, Battery Park, Madison Square og Grand Central Terminal.

 

Dag 20: Sidst på dagen tog vi Super Shuttle til lufthavnen og fløj direkte til København med Continental Airline, med ankomst næste dag.

 

Endnu en oplevelsesrig USA rejse var afsluttet og vi gik omgående i gang med planlægning af den næste USA rejse.