Lava Beds National Monument


Spændende huler

Lava Beds Nationalt Monument i det nordøstlige Californien, er et super spændende og interessant område. Der er en flot natur med et rigt plante- og dyreliv ligesom det både historisk og geologisk er et spændende område.

Den største attraktion er dog de mange grotter og underjordiske gange, som er skabt af flydende lava. Der er over 700 grotter og flere hundrede kilometers gange, hvoraf mange er tilgængelige på egen hånd. Der er en enkelt grotte med elektrisk lys, i de øvrige skal du medbringe lommelygter, som også kan købes eller lånes i Visitor Centret.

Grotterne er opdelt i sværhedsgrader efter om du vil gå, kravle eller klatre. Nogle grotter er tørre og andre er fugtige og så kolde, at der er is i bunden hele året. Få råd og tips i visitor centret.

Der bor flagermus i nogle af hulerne, og disse er derfor lukkede i ynglesæsonen. Du skal pga. risiko for overførelse af sygdom til flagermusene også oplyse, om du indenfor de seneste år har besøgt andre grotter.

Der er også flere vandrestier af forskellig sværhedsgrad, og mulighed for at se klipper med mere end 1500 år gamle indianer petroglyffer.

Nærmeste by med hoteller er Merill, hvor vi kan anbefale det hyggelige Wild Goose Lodge.