Fossil Falls

Fossil Falls er et unikt geologisk område, der ligger i Coso Range i Californien. Vulkanisk aktivitet i bjergkæden sammen med smeltevand fra gletschere i den nærliggende Sierra Nevada har været med til at skabe dette flotte og spændende område. Området ligger tæt på Hwy. 395 mellem Coso og Little Lake.

Drej fra ved skiltet og tag  Cinder Road, til parkeringspladsen, her du finder et toilet og picnicborde.

Hvis du går ind i området, skal du ikke forvente at finde hverken fossiler eller fald. Området ligner ikke noget man ser andre steder. Den dyb sorte farve og formerne er meget unikke og særprægede. Sten og spalterne er krogede med huller og sprækker. Så her skal man bevæge sig rundt med forsigtighed. Du kan også klatre ned i kløften og udforske lavakløften nedefra. Husk fornuftigt fodtøj.

Den sorte skinnende lava er blevet slidt glat over tid. Det var primært vand fra Owens-floden, som engang flød fra en gammel sø, der har polerede lavaen til en glat struktur.

Artefakter og klippekunst fra Fossil Falls-området peger på en kultur, der boede her for mellem 10.000 og 20.000 år siden. Disse gamle "Paleo" -folk boede langs søerne og floderne og jagede storvildt som den mammut og mastodonten. Da søerne og floderne tørrede ud, døde storvildtet og folket måtte videre til andre områder og ændre deres eksistensmønstre for at finde nyt vildt og mad.  

Hele området er, af arkæologiske grunde, beskyttet af National Register of Historic Places og tilset af BLM. Det betyder bl.a. at man ikke må fjerne sten fra området.

Området spændende, særpræget og anderledes, så det er bestemt et besøg vær. Brug et par timer her.