Everglades National Park


Everglades - sump og alligatorer

Du finder ikke så mange national parker i det østlige USA, som i midt og vest USA. Men i Florida syd vest for Miami finder du dog et spændende område – Everglades.

Everglades National Park er en af de mere særprægede parker. Til forskel for mange af de andre national parker er her ingen bjerge, slugter eller vandfald. Så langt som øjet rækker er der kun sump, skov og eng. Dette har medført, at området, har udviklet sig til et slaraffenland for eksotiske dyre- og plantearter, som f.eks. alligatorer i tusindvis.

Alligatorer er normalt sky dyr, men de kan i sjældne tilfælde, hvis de føler sig truet gå til angreb. Så gå ikke for tæt på sumpbredderne, og dril ikke eventuelle alligatorer. De kan være lynhurtige, så brug din sunde fornuft. Oplever du alligevel, at en alligator hvæser af dig, er det på tide at fortrække.

Everglades er også et paradis for fugleinteresserede. Der findes over 300 fuglearter i området, som yngler her og bruger Everglades som spisekammer. Husk kikkert og telelinse til dit kamera

Der er en blind vej igennem parken på ca. 60 kilometer. Fra denne vej er der flere steder stier, som leder ud i de mindre besøgte naturområder, der rummer regnskov, sump, eng, slette, fyrreskov og meget andet.  Vejen slutter i den lille by – Flamingo. Her finder du bl.a. kiosk, tankstation og besøgscentret. Herfra går guidede ture ud i området, til nogle af de mest beundringsværdige naturområder.

Udenfor nationalparken finder du flere steder med alligatorshows og airboat ture ud i sumpen.

.