Joshua Tree national park


Ørken, klipper og sjove træer

Vi har besøgt Joshua Tree National Park to gange. I 2010 og igen i 2022.

Joshua Tree er en nationalpark i det sydøstlige Californien. De vigtigste naturattraktioner i nationalparken er nogle særprægede palmer, Joshua tree, som parken har navn efter. Disse træer har tilpasset sig de barske forhold i Mojave ørkenen. Træerne trives bedst i de højere beliggende områder af Mojave ørkenen.

Det er især i den nordlige og vestlige del af Joshua Tree National Park, der har de mest populære seværdigheder. I denne del af Joshua Tree National Park findes en række populære naturstier, der kommer forbi nogle af parkens mest særpræget klippepartier og Joshua Trees. En af de disse stier er en rundtur på 1,5 km ind i den lukkede og “gemte dal”, Hidden Valley. En anden interessant natursti, er stien op til den opdæmmede og menneskeskabte Barker Dam. Det er også spændende at klipperne ved Arch Rock.

Du kan komme ind i nationalparken i nord fra highway 62 ved byen Joshua Tree eller fra syd via interstate 10 og afkørsel 168.

Midt på dagen kan der blive meget varmt og du finder ikke megen skygge. Så husk vand og kasket/solhat når du vandrer ind i parken.