Crater Lake National Park


Fantastisk dybblå sø

Crater Lake National Park i det sydlige Oregon er den eneste nationalpark i denne stat. Parken er kendt for det vandfyldte krater med en dybblå sø.

 Crater Lake er opstået for ca. 7700 år siden, da vulkanen Mount Mazama kollapsede. Søen er knap 600 meter dyb og er skabt af regn og sne. Man mener, at det har taget omkring 700 år at fylde krateret til det niveau, det har nu. Vandstanden i søen er næsten konstant, idet fordampningen kompenseres af regn og sne. Oprindeligt var der ingen fisk i søen, men der er nu udsat en række forskellige fiskearter. 

Krateret ligger i 2000 meters højde og der falder ca. 12 meter sne om året. Trods dette har søen ikke været frosset siden 1949. Man kan om sommeren køre i bil rundt om søen på den 50 kilometer lange kratervej: Rim Drive Road. På ruten finder man talrige udsigtspunkter f.eks.  Watchman-, Cloudcap-, Phantom- og Discovery Point Overlook. Fra disse punkter kan man gå ad stier langs kanten og nyde det spektakulære landskab og den utrolige flotte blå farve. Området udmærker sig ved, at man fra stort set alle steder kan se hele søen, som med de 600 meter også er USA’s dybeste.

Der er flere vandrestier i parken, men kun en der går ned til søen. Den er til gengæld hård (stejl) og 3.5 km ned og op. Den ligger ved Cleetwood og herfra kan du komme ud at sejle på søen.

Da vi besøgte parken i slutningen af juni 2017 var den østlige del af parken stadig lukket pga. af sne og sejlture på søen var derfor endnu ikke startet. Nationalparken er bedst at se i juli, august og september. I denne periode er vejret normalt godt og solrigt og det meste sne er smeltet.