Mable Canyon


Marble Canyon

Navajo bridge, Cathedral Wash og Lee’s FerryMarble Canyon

Marble Canyon

Navajo bridge, Cathedral Wash og Lee’s Ferry

Marble Canyon er et område omkring Colorado River  i det nordlige Arizona og syd for Page. Marble Canyon begynder ved Lee´s Ferry og strækker sig til Colorado flodens sammenløbet med Little Colorado River, som markerer begyndelsen på Grand Canyon.

Du kommer til området via Highway 89A. Første stop er den historiske Navajo bridge. Dette er en næsten 100 år gammel stålbue bro over Coloradofloden. For at klare den stigende og tungere trafik blev der i 1995 bygget en ny bro ved siden af den oprindelige bro. Så nu er den gamle bro forbeholdt gående, som her kan få nogle flotte billeder af floden og kløften.

Kør nu ad Lee´s Ferry Road ind i området, som også er en del af Glen Canyon National Recreation Area.

Stop ved Cathedral Wash, som er et udtørret flodleje, hvor du kan gå ned til Coloradofloden. Dette er en flot og forholdsvis nem vandretur. Man kan også nøjes med af gå en del af strækningen.

Kør derefter videre ned mod floden. Nede ved floden findes en lille campingplads og en hyggelig strand, hvor du kan bade i floden. Her er også gode fiske muligheder. Længere fremme finder du Lee’s Ferry, der er det gamle færgested fra før broen, blev bygget. I dag bruges stadet som udgangspunkt til sejlture på floden.  

Her ligger også en lille frugtplantage, hvor det er tilladt at plukke de modne frugter til eget forbrug. Der er også mulighed for flere vandreture i det flotte område.

Du skal samme vej tilbage og her kan du gøre holdt ved Balanced Rock, som er nogle særpræget klipper med form som paddehatte, så det ligner balancerende sten på toppen.

Det er et interessant område, hvor der også er mange andre spændende ting at se.GREAT IMAGES MAKES THE DIFFERENCE.