Santa Fe


Santa Fe

Santa Fe er er hovedstaden i New Mexico. Byen har ca. 70.000 indbyggere og er langt fra at være en storby - men det gør den ikke mindre interessant. Santa Fe er landets ældste statshovedstad, hvilket er nemt at se med den gamle og smukke arkitektur rundt om i byen. Santa Fe er utroligt autentisk og hyggelig at gå rundt i. Arkitekturen i centrum består næsten kun af den indianske pueblo-stil og der er flere steder, hvor du kan købe fint indiansk kunsthåndværk.

Santa Fe ligger næsten 2100 meter over havets overflade, så derfor er her sjældent for varmt. Gennemsnitstemperaturen i sommermånederne ligger på 28-29 grader celsius, mens temperaturen i vintermånederne kommer ned på 8-9 grader.

Når du går rundt i centrum finder du mange spændende museer og mange gallarier, besøg bl.a. Palace of the Governors, som er den ældste offentlige bygning i USA. Du finder også en del kirker, den mest berømte er den charmerende The Cathedral Basilica of St. Francis, lige ved den hyggelige plads i centrum - Santa Fe Plaza. Her omkring pladsen finder du en række gode restauranter.

Du kan gå forbi New Mexico State Capitol og du skal også ned til stationen. Enhver toginteresseret dreng kender den berømte Santa Fe ekspres. Der er også her ved Santa Fe Railyard Trail/Park, at der ofte er marked.

Du finder mange interessante seværdigheder omkring Santa Fe med bjerge, ørken og historiske steder. Vi har besøgt Santa Fe en gang, men vil absolut gerne komme igen. Vi boede på det super hyggelige Guadalupe Inn, i gå afstand til centrum.