Great Sand Dunes National Park


Kæmpe sandklitter og en strandtur...

Great Sand Dunes National Park er en nationalpark i det sydlige Colorado.  Parken blev grundlagt i 2004 og er derfor en af de nyeste parker.

Gennem tusinder af år har vinden tilført området enorme mængder af sand fra halvtørre floder i San Luis Valley. Great Sand Dunes National Park indeholder nogle af de højeste sandklitter i USA, som er op til 250 meter høje. Flere steder er klitterne så høje og stejle, at man kan kælke ned af dem. Vinden ændrer til stadighed formen på klitterne.

Nationalparken dækker et stort område og indeholder også bjerge, søer og skov. Men det er de enorme sandklitter der er hoved attraktionen. Ud over de kæmpe sandklitter som du kan vandre på i timevis, er Great Sand Dunes også en familiedestination. Man kan få en lille strandtur ud af at besøge, den lavvandet flod Medano Creek løber igennem området og er velegnet til en soppetur.

Om sommeren kan der blive meget varmt, så husk rigeligt med vand og kasket/solhat, får du begiver dig ud på en længere tur i klitterne.