Yant Flat Cliff

Stribet bjerge

Yant Flat Cliff er et forholdsvis ukendt bjergområde med nogle særpræget stribet bjerge. 

Har man rejst i sydvest USA, har man sandsynligvis været ganske tæt på, uden at vide det. Yant Flat ligger tæt på I-15 og ca. 2 1/2 times kørsel nordøst for Las Vegas. Tidligere var det vigtigt at vælge vejen fra byen Leeds ind i området. Nu er den mere direkte, men dårlige vej fra byen St. George blevet forbedret, så den Ved tør vej kan klares af de fleste biler. Vejen har dog stadig en del løst grus.

Stien, Annas Viewpoint Trail, ind i området udgår fra en lille parkeringsplads på Danisk Ranch Road. Man skal gå ca. 1 mil for at komme til selve område med de flotte og særpræget bjerge.

Yant Flat området består af både skovklædte bjergskråningerne og bare klipperne og bjergsider med et bånd af kulørte og stribet klipper. De bølgede bånd forekommer i nuancer af orange, rød, gul og lyserød og hvid, som i kombination med forskellige klippeformer og teksturer giver et meget fotogent landskab. Udforskning er dog moderat vanskelig og ret tidskrævende på grund af den svære tilgængelighed. Men det er absolut besværet værd.

Hele Yant Flat området er utrolig varieret. Solens har stor betydning for oplevelsen. Yant Flat er også kendt for at være hjemsted for en flok vilde heste.