Galvestone Beach


Galvestone Beach

Galvestone er en by på Galveston Island.Øen er næsten 50 km lang men forholdsvis smal og ligger langs Texas golfkyst, på højde med Houston. Øens strandområde kaldes Galvestone Beach og er et populært feriested for indbyggerne i Houston. Øen er også kendt for sin havn, som er udgangspunkt for en del krydstogtsskibe. Selve Galvestone by ligger i den nordlige ende af øen og det er her det meste sker. Længere sydpå bliver der meget stille og fredeligt.

Det er naturligvis strand og ferie, som er hovedtemaet på øen, men der findes også en interessant historisk og hyggelig bydel -The Strand District. Det er et nationalhistorisk landmærke, som består af enestående, historiske bygninger fra den victorianske æra. De gamle bygninger indeholder antikke forretninger, lokale restauranter, værksteder samt små chokolade- og bolsjefabrikker (med smagsprøver). Nogle af de største huse er indrettet som museer, f.eks. Bishop's Palace.

Hvis man er interesseret i historie, vil Seawolf Park være et besøg værd. Her fremvises ubåde fra Anden Verdenskrig – bl.a. den enorme ubåd USS Cavalla og destroyeren USS Stewart, som krydsede Atlanterhavet 30 gange under Anden Verdenskrig. Hvis du er interesseret i jernbaner og tog, skal du besøge Galveston Island Railroad Museum.

På en af de mange moler - Pleasure Pier, findes en fin forlystelsespark. Parken har mange forskellige forlystelser, men der skal betales entre til molen.

Seawall Boulevard er den lange strandvej, med strandpromenade, hoteller, butikker og restauranter på den ene side og den gode sandstrand på den anden side. Hvis man er til outlets shopping findes Tanger Outlet i Texas City på den anden side af broen.

Vi boede på Galvestone i en uge i sommeren 2016. Da vi ikke kunne finde et hotel med den rigtige beliggenhed, med de ønskede faciliteter og til den rigtige pris, endte vi med, via booking.com, at bestille en to værelses lejlighed - Casa Del Mar Beach Front Suites. Denne ejendom er med privat ejet hotel lejligheder, med perfekt beliggenhed og store balkoner med havudsigt. Standen er god og børnevenlig og den Mexicanske golf er her normalt lun og rolig.