Custer State Park


Smuk natur, flotte bjergveje og fritgående bisonokser

Custer State Park i South Dakota drives af staten og du kan derfor ikke benytte dit national park pas. Custer State Park byder på fantastisk natur med bjerge, skov, søer og åbne sletter. Men også parkens dyreliv er et stort trækplaster. Parken har USAs største bestand af fritgående bisonokser, der her er i deres helt rette element.

Udover dyreliv og smuk natur byder parken også på nogle særlige flotte veje, hvor især to af parkens veje skal bemærkes. Det er Needles Highway, der snor sig gennem et landskab af stoppenåls-lignende klippeformationer og Iron Mountain Road, der byder på masser af bjergkørsel med smalle tunneler, skarpe hårnålesving og flere gamle træbroer der drejer næsten 360 grader. Iron Mountain Road bør køres fra syd mod nord, så oplever man en tunnel, hvor igennem der er direkte udsigt til præsidenterne på Mount Rushmore.

Vi overnattede i Custer city og kørte ind i parken fra vest via vej 87. Så oplever man både de flotte søer,  de smukke bjerge og kan så fortsætte ad Wildlife loop, for at forladeområdet via Iron Mountain Road.