Kreditkort, kontanter, drikkepenge og valuta


Kontanter, kreditkort, drikkepenge og valuta

Kontanter, kreditkort, drikkepenge

Du skal medbringe mindst et kreditkort når du rejser til USA. Et Visa/ Dankort virker upåklageligt som betaling, men er ikke altid godt nok, når der skal stilles sikkerhed for depositum. Medbring derfor også et andet kort. De mest anvendte kreditkort i USA er Visa, Mastercard/Eurocard og American Express. Det er desuden nemt at hæve kontanter i automater.

Det er ikke nødvendigt at medbringe mange kontanter. Men husk altid nogle små dollarsedler, som kan bruges til drikkepenge. I USA er drikkepenge ikke inkluderet i prisen. Folk i servicefagene har en lav grundløn og er derfor helt afhængige af drikkepenge. De fleste foretrækker at få deres drikkepenge i kontanter, men du kan også lægge drikkepengene til regningen, hvis du betaler med kort.

Bartenderen forventer mellem 1 og 5 dollars i drikkepenge alt efter hvor mange drinks, du bestiller ad gangen. Det er velset, at lægge mindst en dollar om dagen i drikkepenge til stuepigen. Får du hjælp til at bære din bagage op til værelset, eller hjælper dørmanden dig med en taxa, bør du give 1-3 dollars i drikkepenge. Taxa chaufføren skal have mellem 15 og 20 procent i drikkepenge og det er velset at runde op til nærmeste lige beløb.
De amerikanske dollarsedler ligner hinanden og har samme størrelse. Så vær opmærksom, når du betaler og får penge tilbage.

Vauta

Møntfoden i USA er dollars ($) og forkortes USD. Der går 100 cents på en dollar. En dollar er ca. 7 kr. (januar 2017). Se aktuel kurs her Nationalbankens hjemmeside