Antelope Canyon Upper


Antelope Canyon Upper

 Antelope Canyon i Arizona er en fantastisk oplevelse og umulig at beskrive i ord - det er noget, som skal opleves. Kringlede gange åbenbarer hele tiden nye skulpturelle sandstensformationer, nye farver i nyt lys og nye stemninger. Samtidig betages man af naturens kræfter, der har skabt det.

Sandsten er et relativt blødt materiale, som vand kan forme. Antelope Canyon er i virkeligheden en del af et flodleje og efter kraftige regnskyl kan der opstå de såkaldte flashfloods, hvor store mængder vand presses ind i de smalle kløfter.

Antelope Canyons gange er skabt af buldrende vandmasser, der gnaver sig ind i sandstenen. Lyset, formerne og farverne er smukke og meget unikke. Lyset og skyggerne ændrer sig efter solen. Oplevelsen er flottes i sommerhalvåret og midt på dagen. Disse canyons kan kun opleves med guide. Der er flere tour arrangører at vælge imellem.  

Nogle ture udgår fra byen, hvor man køres ud til Antelope Upper Canyon og andre ture starter fra parkeringspladsen, hvorfra man køres via det udtørret flodleje til indgangen af kløften.

Upper Antelope Canyon ligger ca. 8 km øst fra Page på sydsiden af Highway 98. Parkeringspladsen kan ses fra vejen. Det anbefales at reservere på forhånd. Vi benyttede Antelope Canyon Navajo Tours, som starter direkte fra pakeringspladsen. Antelope Canyons ligger i Navajo land, så National Park passet kan ikke benyttes. Der skal betales entre til området.

Ved Antelope Canyon upper går man frem og tilbage igennem kløften, hvor efter man bliver kørt tilbage til udgangspunktet. Her er plant og sand i bunden, så alle kan gå i Upper Antelope Canyon.

Der kan være trængsel i kløften, men det er absolut en fantastisk oplevelse. Husk  kamera, vand og kasket/solhat.