Gila Cliff Dwellings National Monument

Bjerge, huler og ruiner

Gila Cliff Dwellings National Monument

Unikt område med huler og ruiner

Du kan se indianer ruiner mange steder. Men her kan du komme helt tæt på og ind i hulerne.


Gila Cliff Dwellings National Monument er et smukt naturområde med en række historiske klippeboliger fra 1200-tallet. Pueblo indianerne byggede deres hjem i naturlige huler og i det fri. Der er eksempler på begge typer bosættelser i monumentområdet.


Dette unikke område i det sydvestlige New Mexico tilbyder et glimt af huse og hvordan indianerne levede her for over 700 år siden. Europæiske og amerikanske nybyggere trængte ind i bjergene i de tidlige 1870'ere på jagt efter vand og frugtbart land. De blev overrasket over at finde spor efter en tidligere bosættelse.
Længe før europæernes ankomst havde disse tidlige amerikanere boet her og gjort de smalle kløfter til deres hjem. Vægge af sten, udsmykket med keramikfragmenter, var påmindelser om en veludviklet kultur. Mogollon-folket byggede deres hjem i naturlige huler.


Arkæologer mener, at ca. 8 til 10 familier boede i klippeboligerne i omtrent en generation. Mogollon-folket dyrkede jorden langs floden med squash, majs og bønner og malet majsmel. De, vævet bomuldsstof, handlet med andre samfund og kulturer, jaget vildt og samlet vilde spiselige planter. De var dygtige pottemagere, der producerede smukke brune skåle med sort interiør og sort / hvidt dekoreret kar.


Fem naturligt eroderede alkove indeholder hjemmene til Tularosa/Mogollon folket. Cirka 42 værelser blev konstrueret af lokal sten. Alle træbjælker, der ses i boligerne, er originaler. Træringdatoer spænder fra 1260'erne til 1280'erne. Beboerne har forladt deres hjem og forladt deres marker omkring år 1300.
Nødvendige behov kan have sendt familierne et andet sted - eller måske var de klar til et nyt sted og begyndte på et nyt eventyr.


Stedet ligger fireogtyve miles nord for Silver City, New Mexico, på Highway 15. Det er en køretur over bjerget og igennem skoven.