Natural Bridges National Monument


Hyggelig nationalpark med flotte naturbroer

Natural Bridges National Monument er lille, hyggelig og ikke så besøgt park i det syd østlige Utah, omkring 60 km vest for Blanding.

Den største attraktion i parken er de tre flotte naturbroer, som er skabt af vandstrømninger – og ikke erosion som buerne i bl.a. Arches National Park. Broen Owachomo har en åbning på 55 meter og er en mest karakteristiske, da den er den tyndeste af de tre buer. ”Overliggeren” er ca. 2,70 meter tyk og ingen ved hvor længe den holder endnu. Owachomo er desuden den lettest tilgængelige af de tre buer, hvor man ikke skal så langt, for at få det smukkeste vue og stå under buen.

Der er andre to buer i parken. Sipapu som er den største med et spænd på 82 meter og Kachina med et spænd på 62 meter. Det kræver lidt mere energi at opleve dem nede fra. Men man kan nyde begge fra view points tæt ved vejen gennem parken.

Ud over stenbuerne finder du også en indianer ruin, Horse Collar Ruin, som du kan se via en kort vandre tur. Der er kun en vej i parken, som er en ensrettet rundstrækning på 14 km, så du automatisk kommer tilbage til besøgscentret. Husk at tanke vand fra besøgscentret, når du kører ud i parken, for der ingen vand ude i selve parken.