Washington D.C.


Washington D.C.

Washington D.C. (D.C. står for District of Columbia), er den amerikanske forbundshovedstad. Washington D.C. er ikke en stat, men en by, der formelt ligger i staten Maryland. Men byen har dog som forbundshovedstad en særlig status.

Den hyggelige by på østkysten har ca. 600.000 indbyggere og byder på et væld af både kulturelle og historiske oplevelser.

Washington D.C. er lidt atypisk. Der er næsten ingen højhuse, til gengæld er der mange imponerende monumenter, som leder tankerne hen på Europa. Byen er fyldt af flotte bygninger og spændende seværdigheder.

Washington D.C. er bl.a. kendt for Det Hvide Hus, hvor den amerikanske præsident dagligt styrer landet. Du kan gå rundt om huset, men normalt er det lukket for offentligheden.

En anden og central attraktionerne er den 600 meter brede og 3 kilometer lange The Mall, som er et åben park, hvor der ligge mange af de vigtigste seværdigheder. I den østlige ende ligger Capitol, det amerikanske parlament og i den modsatte ende, finder du Lincoln Memorial, som hylder USA´s 16. præsident, der holdt sammen på unionen under borgerkrigen. Foran Lincoln Memorial ligger bassinet Reflecting Pool, som memorialet spejler sig i.

Mellem disse to yderpunkter finder du en række seværdigheder, ikke mindst den store Washington Monumentet, omgivet af flagstænger med Stars and Stripes.

Langs The Mall ligger også en det af USA’s absolut bedste museer, bl.a. National Air and Space Museum, National Gallery of Art kunstmuseum, og International Spy Museum. Der er gratis afgang til museerne, så her kan bruges mange timer. Det er også her du finder de store mindesmærker som Vietnam Memorial og National World War II Memorial, der hylder de faldne amerikanere.

Hvis du fortsætter over Arlington Memorial Bridge kommer du til den imponerende Arlington kirkegård, som er USA’s mest berømte militære kirkegård. Her ligger over 250.000 soldater begravet og der står hvide kors så langt øjet rækker. Den mest prominente grav tilhører dog John F. Kennedy, som ligger her sammen med sin kone Jacqueline. Ved graven brænder en evig flamme.

Du skal absolut også huske at opleve det hyggelige Georgetown, som er det nærmeste, Washington kommer på en gammel bydel. Her er hyggelige gader, shopping, barer, restauranter, spillesteder og caféer langs floden. Der er også herfra du kan komme på sejltur på floden.

Af andre seværdigheder kan nævnes Pentagon, United State Marine Corps War Memorial og den gamle Washington National Cathedral.

Det er muligt, at tage toget frem og tilbage fra New York til Washington på en lang dag og se mange af de vigtigste seværdigheder, da de ligger relativt tæt på hinanden.

Vi har besøgt Washington DC fire dage i 2011. Vi boede på det meget centralt beliggende Washington Plaza Hotel, kun 500 meter fra det hvide hus og i gå afstand til det meste.

Der er stadig meget at se i Washington, så vi planlægger et nyt besøg i 2018.