Snow Canyon State Park

Snow Canyon State Park er beliggende i Utah, i Red Cliffs Desert Reserve. Parken har en kløft udskåret fra de røde og hvide Navajo-sandsten i de røde bjerge. I parken findes også lave sten fra den uddøde Santa Clara-vulkan, samt en del sandklitter.

Er du til smuk natur, vandring eller leg i sand, så bør du besøge Snow Canyon State Park. Parken er hyggelig og overskuelig – men her er ikke sne. Snow Canyon er derimod opkaldt efter mormon bosætterne Lorenzo og Erastus Snow.

Så sendt som for 27.000 år siden løb lavastrømme med fuld kraft og formede kløfterne og skabte parkens karakteristiske landskaber. Blandingen af Navajo sandstensklipper, forstenede klitter og brede lavafelter gør dette terræn til en fantastisk legeplads for både eventyrlystne rejsende og familier, der ønsker at give børnene mulighed for at bruge noget af deres grænseløse energi.

I parken finder du noget for alle aldre og parken kan både opleves fra bil, på cykel og til fods. Børn vil elske sandklitterne. Området er bl.a. kendt for de røde klipper (Navajo Sand Stones), røde sand, ørkenlandskab. Du finder også gule og hvide klipper

Her er også gode muligheder for vandreruter af forskellig længde og sværhedsgrad. Ligeledes er det et populært område for bjergklatring.

Jennys Canyon, der er en flot lille slot canyon. Ruten er kun 1 km lang og der er flere skulpturelle klipper og udsigtspunkter.

Whiptail Trai er en 9 kilometers tur i dalen, er velegnet til cykelture, jogging m.m. Johnson Canyon, Sand Dunes, Lava Flow Trail og White Rocks Trail kan også anbefales.

Snow Canyon ligger tæt på St. George, nordøst for Las Vega i et område med mange andre spændende naturoplevelserne.