Houston


Houston

Houston er den største by i Texas og USA´s fjerdestørste by med 2,2 millioner indbyggere. Med forstæder bor der ca. 6,4 millioner indbyggere i området.

Downtown Houston, som omfatter Historic District og Theater District, er hjemsted for en række af USA´s største selskaber, herunder nogle af de største energiselskaber i verden. Det er også hjemsted for Houston Ballet og Houston Symphony.

Det er nemt at komme til Houston. Der er en stor international lufthavn med mange forbindelser til Europa.

I modsætning til de andre storbys beskrivelser her på siden, har vi ikke overnattet i Houston, men kun brugt en halv dag, da vi skulle flyve herfra om aftenen. Der er i øvrigt ikke meget liv i byen en torsdag eftermiddag i juli.

Da Houston er den fjerdestørste by i USA, er der naturligvis mange ting at tage sig til. Man skal bemærke de mange enorme bygninger, som præger centrum af byen. Houston har også en af de mest markante skylines i USA.

Byen er meget multikulturel. Her er mange latinamerikanere og asiater, ligesom både hvide og sorte borgere er at finde i høje antal. Der er adskillige teknologiske institutter og højt rangerede uddannelsessteder i Houston.  University of Houston betragtes som et af de bedste i landet.

Houston har hold i de fleste store amerikanske ligaer. Det er altså en god by at tage til, hvis man vil opleve amerikansk fodbold, basketball eller baseball i verdensklasse.

Den største seværdighed er nok Houston Space Center, hvor der findes mange informationer om NASA's historie og mange ting fra de forskellige rumekspeditioner. Vi var dog ikke forbi her ved dette besøg.

Vi så bl.a. den klassiske City hall og den hyggelige Hermann square foran rådhuset. Vi gik en tur downtown til bl.a. market square park og gik også ned i byens tunnel system - The Tunnel, som er et stort netværk af tunneler mellem kontorbygninger og butikker i centrum af Houston. Hernede finder du butikker, caféer og restauranter og her er et dejligt klima, mens der er høj luftfugtighed og meget varmt om sommeren oppe på gaderne.

Vi havde kun en halv dag, så vi kunne ikke nå så meget. Det har vi til gode til næste besøg i Texas, hvor vi også skal besøge Austin.

.