Carlsbad Caverns National Park


Flotte drypstenshuler

Carlsbad Caverns National Park er en nationalpark og et verdensarvsområde i Guadalupe Mountains i den sydøstlige del af staten New Mexico.

Carlsbad Caverns omfatter et stort grottekammer, (the Big Room), et naturlig kalkstenskammer som er 1.200 meter langt og 190 meter bredt, og over 100 meter på det højeste. Det er det tredje største grotterum i Nordamerika og det syvende største i verden. Carlsbad Caverns har 118 huler, og mere end 190 kilometer grotter og gange er udforsket og kortlagt. Det store værelse, Big Room, er næsten 1.200 meter langt. Vi har set mange drypstenshuler, men dette er noget af det flottes vi har set.

Man kan komme ned i grotterne på to måder. Man kan tage en elevator, eller man kan tage den naturlige indgang og gå derned ved egen hjælp. Det går stejlt nedad og det tager 30-40 minutter at gå hele vejen ned – men det er en stor oplevelse. Den yderste del af hulerne er på visse tider hjemsted for over 400.000 flagermus.

Når man er kommet ned kan man vælge flere ruter. Tag gerne turen rundt i The Big Room. Der er en sti på 1,8 km. Har man taget elevatoren ned fordi man ikke kunne klare den stejle nedstigning, så kan man roligt følge stien rundt. Den er kun svagt kuperet. Ca. midtvejs kan man tage en genvej, så man kan nøjes med en tur på 1 km.

Der er et svagt lys dernede, hvor det kan være svært, at få gode billeder. Men i The Big Room er der mere lys, da der her findes nogle flotte og store formationer. Der er en konstant temperatur på ca. 18 grader og ved elevatoren finder du både cafeteria, toiletter og en souvenirbutik. Da du sikkert er øm i lårmusklerne, efter den lange og stejle nedgang, vælger du nok at tage elevatoren op igen.