Yosemite National Park


Skov og bjerge - Smuk natur

Yosemite National Park er en meget populær og velbesøgt nationalpark. Parken ligger tre timers kørsel øst fra San Francisco og besøges hvert år af op imod fire millioner turister. Dette kan i weekender i højsæsonen være et problem, med megen trafik på vejene i parken. Yosemite er udnævnt til verdensarvsområde og stedet er internationalt anerkendt for spektakulære klipper, smuk natur, vandfald, rene vandløb og skove af Mammuttræer.

Yosemite National Park spreder sig over et kæmpe område, men de fleste besøger den smukke Yosemite Valley. Det er her, man kan opleve nogle af de berømte vandfald, der især om foråret plasker vand ned i dalen. Men parken er meget andet. Fra Glacier Point kan I nyde udsigten ud over dalen og klippeknolden El Capitan er et populært sted at øve sig i bjergbestigning.

I Marisposa Grove tæt ved den sydlige indgang til parken, finder du en smagsprøve på de store sequoia træer. Hvis du for alvor vil se de store træer skal du dog til Kings Canyon og Sequoia National Park cirka tre timers kørsel syd for Yosemite.

Yosemite Valley er åben for turister hele året rundt, men det er adgangsvejene til gengæld ikke. I vinterhalvåret bliver rute 120 over Sierra Nevada-bjergene ofte lukket af sne. Man skal derfor benytte en af de vestvendte veje, hvis man vil besøge Yosemite i perioden fra november til maj.