Salt Lake City


Salt Lake City

Salt Lake City er hovedstaden i Utah og har ca. 200.000 indbyggere. Byen ligger i 1300 m højde mellem Wasatch Mountains og den store saltsø Great Salt Lake. Byen har lige siden grundlæggelsen i 1847 været centrum for Mormonkirken. Mormonkirken sætter stadig sit præg på byen, især omkring Temple Square.

Der er flere muligheder for at flyve til Salt Lake City med et enkelt stop. Der er ikke så mange seværdigheder i selve byen, men den kan være et fint udgangspunkt for et roadtrip. Mod nord til f.eks. Yellowstone eller mod syd til f.eks. Capitol Reef National Park.

Men brug dog gerne lidt tid i Salt Lake City. Du skal op på toppen af Capitol hill og se the State Capitol, hvor fra du har en fin udsigt. Du skal naturligvis også forbi Themple Square og se den flotte mormon kirke og tempel samt den fine tempelhave. Besøg også den katolske katedral Cathedral of the Madeline.

Der er masser af shopping i Salt Lake City, besøg f.eks. det store center City Creek Shopping, som ligger fint midt i byen. Vi har besøgt byen en enkelt gang i 2015, hvor vi boede på det hyggelige The Metropolitan Inn, som ligger fint midt i byen.