City of Rock State Park

Sjove sten og klipper

City of Rocks

Sjove klipper og sten

City of Rocks har fået sit navn fra de utrolige klippeformationer, der findes her. Parken omfatter et område i den naturskønne Chihuahuan-ørkenregion i det sydøstlige New Mexico i en højde af 5.200 fod.


I dette område er der ellers forholdsvis fladt og ikke mange synlige bjerge. Man skal helt tæt på før dette spændende område dukker op. Her er en labyrint af klipper og små passager, så det er sjovt og spændende at bevæge sig rundt i området.


Området er en geologisk formation, der består af store, skulpturerede klippesøjler eller sten, der stiger op til 40 fod og adskilles af stier. Disse klipper blev dannet for omkring 34,9 millioner år siden, da en meget stor vulkan brød ud. Derefter dannede erosion gennem millioner af år langsomt de skulpturerede søjler, der ses i dag, hvilket skaber et fantastisk landskab.


City of Rocks ligger omtrent halvvejs mellem Silver City og Deming og tilbyder campingpladser, vandrestier, fremragende mountainbiking, spændende fugle og dyreliv, picnicområder samt en ørken botanisk have.