Los Angeles


Los Angeles

Los Angeles som er beliggende ud til Stillehavet, er med 4 millioner indbyggere den største by i Californien og den næststørste i USA. Los Angeles er kæmpe stor og med forstæder dækker den et areal på over 15.000 km2 og har over 15 millioner indbyggere i alt. Det betyder at byen består af mange bydele og at afstandene er meget store.

Der er meget at se i og omkring Los Angeles. Selve downtown er ikke den mest charmerende bydel men alt efter, hvad man interesserer sig for, er der dog en række interessante ting. Se bl.a. den gamle klassiske togstation - Union Station fra 1939. Den smukke stationsbygning er fra jernbanens storhedstid i USA og har optrådt i mange film. Union Station er stadig endestation for en række jernbanelinjer tværs over USA, samt mange lokale tog og Metro linjer.

Det er i downtown, at du finder de mange forskellige museer. Se også det traditionelle og bombastiske City Hall og Grand Park overfor.

Du skal naturligvis også besøge Hollywood, hvor der er masser af fart og farver. Gå en tur på Hollywood Boulevard og se alle stjernerne i fortovet. Besøg Dolby Theater (det tidligere Kodak Theater), hvor Oscar-uddelingen finder sted og se hånd og fodaftryk i fliserne. Langs Hollywood Boulevard finder du også flere museer.

Du kan se det berømte Hollywood skilt fra mange steder i byen, men du kan også tage en tur op i bakkerne og se de flotte villaer og komme helt tæt på skiltet.

Besøg Rodeo Drive og se alle de fine butikker – det er gratis at kikke. Det er også i dette område, at du ser flest luksus biler og måske møder en filmstjerne eller to.

Det er også muligt, at tage på en guidet tur rundt i det øvrige Hollywood. Det kræver et vist lokalkendskab at finde frem til de interessante lokaliteter i Hollywood og Beverly Hills og stor viden om, hvor de store stjerne bor.

Man naturligvis ikke sige Los Angeles uden også at sige Universal Studios nord for Downtown eller Disneyland og Californien Adventure i Anaheim syd byen. Ligeledes skal du naturligvis besøge strandbyerne Venice Beach og Santa Monica med den kendte mole og de brede sandstrande.

Vi har boede 4 gange i Los Angeles. To gang i Santa Monica, en gang ved Venice Beach og en gang i Hollywood på Days Inn. Et udmærket og centralt beliggende hotel med fin pool, god morgenmad og billig parkering i deres parkeringskælder.

Til sommer (2017) skal vi flyve hjem fra LAX og har en halv dag i LA inden. Vi har planlagt, at besøge Griffith Observatoriet, som har en vidunderlig udsigt over LA og til Hollywood skiltet! Der er gratis adgang til planetariet og der er nogle interessante udstillinger.