Rainbow Basin Natural Area

Rainbow Basin er et flot, særpræget og spændende område.  Området er en geologisk formation ved Calico Peaks, der ligger ca. 8 miles nord for Barstow i Mojave-ørkenen i San Bernardino County, Californien. Rainbow Basin er blevet udpeget som et beskyttelsesværdigt nationalt vartegn. Området administreres af BLM.

Stedet er ikke særligt kendt og her kommer ikke mange besøgende. Da det ligger tæt på I15 og midt imellem Las Vegas og Los Angeles er det er ellers forholdsvis nemt at besøge.

Rainbow Basin Natural Area er et område af kritisk bevaringsværdig betydning, med enestående udsigt og både geologiske og Paleontologisk interesse. De besøgende kommer for at se flotte, skrøbelige, flerfarvede klippeformationer.

Der er en enkelt grusvej i området. Fossil Canyon Loop Road er en interessant rundstrækning. Det meste af vejen er god, men der er en enkelt passage, som kun kan passeres med forsigtighed, hvis du ikke har en høj bil. Kør ikke ind i område ved udsigt til regn.

Det er gode muligheder for at gå på opdagelse i området. Der findes desuden en primitiv campingplads. Der er ikke faciliteter i området. Medbring derfor tilstrækkeligt med vand og gerne en solhat. Det er ikke tilladt at fjerne sten og fossiler.

Rainbow Basin har et varieret landskab af bakker, kløfter og vaske. Flerfarvede klippe, som fremhæves af skiftende lysforhold, hvilket giver mange fotografiske muligheder.

Rainbow Basin Natural Area er et særpræget og interessant område og absolut et besøg værd. Her skal bruges 2-3 timer