Sequoia National Park


Kæmpe træer og bjørne

 Sequoia National Park er en nationalpark i bjergkæden Sierra Nevada i Californien. Parken blev etableret i 1890 og er den næstældste nationalpark efter Yellowstone, som blev grundlagt i 1872. Parken grænser i nord op til Kings Canyon National Park.

Parkens vigtigste attraktion er de kæmpe sequoia træer, hvor de største er op til 80 meter høje og nogle er op til 2.200 år gamle. Den mest kendte særværdighed i Sequoia er kæmpetræet General Sherman, en gigantisk sequoia, der i massefylde er verdens største træ. Gereral Sherman indeholder anslået 1500 kubikmeter træ, har en omkreds på 31 meter ved roden, stammen har en diameter på 11 meter og vejer over 1.200 tons. General Sherman er dermed verdens største træ, men hverken det højeste eller det ældste træ i verden.

Der er mange kæmpe træer i parken. Nogle træstammer er udhulet, så man kan gå eller køre igennem dem. Men parken også meget andet end kæmpe træer. I Giant Forest midt i parken kan du i tage en afstikker og køre en tur ind til en række forskellige natur seværdigheder. F.eks. klippen Moro Rock, som du kan gå helt op på toppen af, hvorfra du har en fantastisk udsigt.

Du kan også opleve mange dyr i parken. Der er bl.a. gode chancer for at se bjørne – husk at holde god afstand. I den sydlige del af Sequoia kan du besøge Cystal Cave drypstenshulen. Billetter til Cystal Cave skal købes på et af de to besøgscentre i Sequoia og kan ikke købes ved indgangen til Crystal Cave.