Trona Pinnacles

Trona Pinnacles er et spændende og unikt geologisk område i California Desert National Conservation Area. Landskabet består af mere end 500 tufa-spir, nogle helt op til 140 ft, som stiger op fra bunden i Searles Lake-bassinet

Trona Pinnacles stiger op fra bunden af det, der engang var en gammel sø, og repræsenterer et af de mest unikke geologiske landskaber i Californiens ørken. Over 500 af disse tufa-spirer spredt ud over et 14 kvadratkilometer stort område. De varierer i størrelse og højde fra små korallignende stenblokke til flere, spir på over 45 meter.

Det særpræget område blev dannet for mellem 10.000 og 100.000 år siden. På et tidspunkt var området under 640 fod vand. Disse usædvanlige geologiske formationer er resultatet af aktivitet fra varme kilder i den tidligere sø. Sø. Her steg varmt vand, rig på CO2 op til bunden af søen. Vandet indeholdt calcium fra sedimenterne, der blev skyllet ind i søen fra de omkringliggende bjerge. Dette reagerede med karbonatet og dannede tufa. Efterhånden som vandstanden steg, gjorde tufa-tårnene det også. Nu hvor søen er tørret ud, er spirne blevet blotlagt.

Det er spændende at gå rundt i dette særpræget område, som ligner noget fra en anden planet. Der er optaget flere film i dette område bl.a. Abernes planet og Star Trak.

Stedet ligger 23 mil øst for Redgecrest, kør ad Hwy 187, efter 17 mil skal du dreje til højre ad Pinnaclr Road som er en god grusvej. Et lille skilt viser til området.