Lej bil i USA



Billeje USA - mange muligheder

Der et stort udvalg af selskaber og biler og det er nemt og billigt at leje bil i USA. Du kan vælge at leje direkte hos et af udlejningsselskaberne, men det kan være svært at sammenligne og svært at gennemskue, hvad der er med i prisen.

Det er nemmest at leje bilen hjemmefra. Vi har lejet bil mere end 20 gange og har gode erfaringer med Rentalcars.dk , AutoEurope.dk. og Cartrawler. Det er firmaer som ikke selv har biler, men formidler biler for udlejningsselskaberne. Fordi de har et stort volumen og samarbejder med alle de store udlejningsselskaber i USA, har de et stort udvalg og er super konkurrencedygtige på prisen. Typisk kan man hos disse firmaer leje en bil inkl. forsikring til samme pris, som det ofte koster direkte hos udlejningsselskaberne uden forsikring.

Rentalcars og Auto Europe har danske hjemmesider og dansk support og har alle nødvendige forsikringer inklusive i prisen. Der er normalt prisgaranti og gratis afbestilling indtil 48 timer før afhentning. Det er vores erfaring, at de bedste priser er 8-10 måneder før afhentning og da det er gratis at ændre eller afbestille, kan man roligt bestille i godt tid.

Det er nemt at søge en bil og der vises en række forskellige typer, fra de forskellige udlejningsselskaber, til forskellige priser. Vælg ikke en for lille bil, der skal være god plads til alle og plads til alle kufferter i bagagerummet. Husk at de viste modeller kun er eksempler på biler i den valgte kategori.

Når du søger bil, skal du bl.a. tænke over:

·         Hvor og hvornår vil du hente bilen – ved ankomst i lufthavnen eller først efter nogle dage i byen.

·         Type og størrelse – hvor meget bagage har I og hvor langt skal I køre. Vælg ikke for lille en bil.

·         Tjek om der en tankfuld benzin med i prisen - Fuld til tom eller fuld til fuld.

·         Hvor skal den afleveres – der er normalt envejsgebyr for aflevering et andet sted.

·         Hvor mange skal køre bilen? Der kan være gebyr for ekstra chauffør – vælg evt. guld pakke.

·         Man betale for påbegyndte døgn – der kan måske være penge at spare ved aflevering lidt før.

·         De vil måske tilbyde en større bil – mod ekstra betaling - vær afklaret.

·         De vil forsøge at sælge ekstra forsikringer – vær afklaret.

·         De vil tilbyde vejhjælp (hjulskift, oplukning, benzin mm). – kan være en tryghed, hvis i skal langt ud på landet.

·         De vil tilbyde en GPS. Det kan normalt ikke betale sig. Det er billiger at købe en (med USA kort).

·         De vil måske tilbyde en ”bizz” til vejafgift. Det er ikke alle steder, at man kan betale på vejen.

Alle der skal køre bilen skal være registeret på lejekontrakten. I Californien er det normalt gratis med en ekstra chauffør, mens der i andre stater skal betales et ekstra gebyr på omkring 10 dollar pr. dag.  Da de fleste biler skal afleveres med fuld tank, kan det ofte betale sig at købe en guld pakke som indeholder op til tre ekstra chauffører og en gratis tankfuld benzin (kan afleveres tom).

Det er dyrt at leje en GPS. Hvis du lejer mere end 14 dage, er det oftes billigere at købe din egen GPS (husk USA kort). Så sparer du penge, de næste gange du lejer bil. Vi medbringer vores egen GPS og vælger ofte "undgå betalingsveje" hvis det ikke bliver for stor en omvej.

Når du ankommer til lufthavnen følger du skiltene mod car rental. Udenfor ankomsthallen er der skiltet med busser til de forskellige udlejningsselskaber. Shuttlebusserne kører med korte intervaller hen til dit udlejningsselskab og er gratis. 

Ved udlejningsselskabet får du bilens papirer og nøgler. Forvent at de forsøger at sælge ekstra forsikringer. Har du lejet via Rentalcars eller Auto Europe, er det ikke nødvendigt. Hvis du skal køre langt og ud i øde områder, kan du overveje en vejhjælpsaftale. Vi har især gode erfaringer med Alamo, hvor vejhjælpen er billigere og hvor du frit kan vælge en bil i den valgte kategori. Alm. dansk kørekort er normalt accepteret, også af politiet. Men efter reglerne bør du også medbringe et internationalt kørekort. Check bilen for skader inden du kører. Er der en skade, så få det noteret på kontrakten, og tag gerne nogle billeder.

Selvom du har betalt billeje hjemmefra, skal du normalt stille et depositum med et kreditkort. Man kan ikke få udleveret bilen uden at have vist et kreditkort. Dette er til sikkerhed for evt. skader, manglende benzin, vejafgift osv. Nogle selskaber hæver et garantibeløb, mens andre reserverer et beløb. Beløbet bliver så efter endt lejemål, uden anmærkninger, tilbageført. Du kan dog stadig opleve, at de efterfølgende hæver på dit kort, ved f.eks. ikke betalte bøder eller vej- og broafgift

Nogle udlejningsselskaber accepterer ikke kreditkort, som er kombineret med et bankkort. Det gælder f.eks. det kombineret visa-dankort. For at være sikker, anbefales det at du medbringer et ”ægte” kreditkort – altså et kort, der kun er VISA, Mastercard, American Express, Eurocard osv.

 Nu er du klar til dit amerikanske roadtrip. Men husk at få styr på de vigtigste funktioner i bilen, inden du starter. Hvor sidder lyset og hvad med vinduesviskerne? Og så er der jo lige det med automatgearet, kender du det? Ellers lærer du det sikkert på den hårde måde, når du første gang trykker bremsen ned, fordi du tror, det er koblingen.

Det er også praktisk at kunne åbne for benzindækslet – og husker, i hvilken side, det sidder. Så man ikke ser dum ud, når der skal tankes første gang. Næsten alle udlejningsbiler kører på blyfri benzin oktan 95, der på amerikansk hedder Unleaded 87. Men tjek det, før du tanker. God tur på dit roadtrip.

Har du kommentarer eller spørgsmål til Vores USA rejser om billeje, kan du kontakte os på: kontakt@voresusa.dk