Pinnacles National Park


Pinnacles National Park i Californien er en ikke særlig kendt park og blev først rigtig nationalpark i 2013, før dette havde den status af National Monument. Udover en smukke natur var en af grundene til at danne parken, at give den Californiske Condor et hjemsted.

Vi havde oprindeligt planlagt, at gense Highway 1 mellem San Fransisco og Los Angeles, men da denne vej i 2017 var spærret flere steder valgte vi en anden rute. Her blev vi så opmærksomme på Pinnacles National Park.

Pinnacles området er af vulkansk oprindelse og har nogle meget særprægede former. Landskabet er kuperet, relativt tørt og har mange vandrestier og klippehuler. Parken har 2 indgange og der er ikke med bil forbindelse mellem dem. Der er 100 kilometers kørsel imellem de to indgange. Den østlige er den flotteste og mest populære.

Det er en hyggelig og overskuelig park. Der er flere steder, hvorfra der udgår vandrestier og der er flere flotte udsigtspunkter. Vi valgte at gå via High Peaks Trial og Rim Trail op til flotte Bear Gulch Reservoir og via Bear Gulch Cava Trail og Moses Spring Trail tilbage. Her er mange fugle og andre dyr.

Pinnacles National Park er absolut et besøg værd. Det bliver meget varmt i parken, så husk hat og vand.