Denver


Denver Colorado

Denver er hovedstaden i Colorado og har ca. 700.000 indbyggere og med forstæder bor her ca. 2,8 million. Denver er den højest beliggende storby i USA. Den ligger 1,600 meter (1 mile) over havets overflade, hvilket også har givet den tilnavnet ”The Mile-High City”. Byen ligger smukt ved foden af Rocky Mountains og har igennem flere år været blandt de hurtigst voksende byer i USA.

Denver International Airport er en af USA´s største lufthavne og der er gode forbindelser hertil. Denver ligger centralt for roadtrips både til det nærliggende Rocky Mountains og længere mod nord til f.eks. Mount Rushmore og Badlands eller videre mod Yellowstone National Park. Det er også muligt at køre mod syd til f.eks. Great Sands Dunes National Park og så fortsætte til New Mexico.

Men du må ikke snyde dig selv for at opleve selve Denver. Du skal se Colorado State Capitol, som er en stor og imponerende bygning med en smuk beliggenhed.  Noget af det mest markante ved bygningen er den imponerende kuppel som er belagt med ægte guld. Tæt på Colorado State Capitol finder du også US. Mint. – det amerikanske svar på den kongelige mønt. US Mint Denver er af tre steder, hvor amerikanerne får trykt deres penge. I Denver præges alle de cents, som er i omløb i USA. Det er muligt at komme på rundvisninger, som bringer dig forbi de hellige haller, hvor en stor del af de amerikanske guldreserver opbevares.

Tæt på The State Capitol finder du også den smukke Cathedral of the Immaculate Conception, som er en flot katedral med to tårne fra 1911.

Besøg den gamle bydel Larimar Square. Et af de få steder i Denver hvor du finder bygninger fra 1800-tallet. Kvarteret er et historisk kvarter med gamle victorianske huse. Mange af husene er indrettet med cafeer og restauranter. Et hyggeligt sted med en god stemning.

Du skal absolut også gå nedad 16th Street Mall, der er en 2 km. lang gågade, som er hjemsted for 300 butikker, restauranter, barer og cafeer. Her er masse af liv, gadegøgl og musikanter. På denne gade kører der en gratis shuttel bus, som du frit kan benytte dig af. For enden af gågaden finder du den gamle Denver Union Station

Denvers jernbanestation er det centrale knudepunkt i Denver. Det er en smuk bygning fra1881. I 2012 gennemgik bygningen en nænsom men omfattende renovering og ved sin genåbning, var den blevet tilføjet både hotel, butikker, restauranter og trendy caféer.

Denver er også en meget sportsinteresseret by med elite hold i både NBA, NFL, NHL og MBL. Så hvis du besøger byen i sæsonen, er det muligt at få en spændende sportsoplevelse.

Vi har været via Denver Airport to gange. Men kun i 2015 brugte vi en halv dag i byen. Vi boede på Days Inn Dawntown, som er ganske udmærket og ligger centralt og i gå afstand til det meste.