Phoenix


Phoenix

Phoenix er hovedstaden i Arizona og byen har 1,3 million indbyggere, medregnes alle forstæder bor her mere end 4 millioner. På grund af beliggenheden inde i landet, meget sydligt og omgivet af ørken område er her ofte meget varmt.

Phoenix er måske ikke den oplagte ferieby. Men det er ikke en stor omvej, hvis man f.eks. besøger Joshua Tree-, Saguaro-, eller Gran Canyon nationalpark. Så tag gerne en overnatning og brug en halv dag på byen.

Selve Phoenix blev grundlagt af indianere, og deres kultur er stadig rigt repræsenteret på byens museer. Særligt Heard Museum, indeholder en komplet Navajo Hogan-bosættelse samt mange andre genstande fra indianerne. Du kan også opleve mere om det oprindelige folk fra Arizona på Pueblo Grande Museum.


Phoenix Art Museum er også en populær seværdighed med skiftende udstillinger og aktiviteter. Hvis du interesserer dig for natur og videnskab, er Arizona Science Centre og Phoenix Zoo også et besøg værd.

Downtown Phoenix er forholdsvis overskuelig. Du finder en del restauranter, shoppingmuligheder og flere teatre. Det er også her du kan se den fine kirke St. Mary's Basilica og i den vestlige del af centrum finder du Arizona State Capitol og den flotte Wesley Bolin Memorial Plaza.

Omkring byen er der mange parker og naturområder med mange aktiviteter og vandreture.

Vi har besøgt Phoenix et par gange, sidst boede vi meget centralt på Americas Best Value Inn Downtown. Det er muligt at flyve til Phoenix med et enkelt stop i London.