Arches National Park


Arches er en stor oplevelse

Arches National Park er en interessant nationalpark i Utah i USA bestående af mere end 1.500 buer og porte, som er skabt i sandsten af naturen selv. Den største af buerne – Landscape Arch – er 32 meter høj og spænder over 93 meter.

Arches byder på mange forskellige oplevelser. Et af de første stop er Park Avenue, som byder på en række meget høje og smalle klipper, der minder om en by med skyskraberprofil.

Et andet stop bør være Balanced Rock. En kæmpestor rund klippe der, som en kæmpe bold hviler i hånden på den mindre klippe nedenunder – uden at den er faldet ned endnu.

Næste stop kan være The Windows Section. Her finder du de første af parkens klippebuer. Du skal gå et kort stykke for at se de to klippebuer North og South Window. Undervejs kan du også se buerne Double Arch og Cove Arch via et par korte stier.

Fortsæt til Devils Garden. Her skal du igen ud at gå et par kilometre. Du kan gå til de flotte buer bl.a. Navajo-, Landscape-, Tunnel-, Pine Tree-, og Partition Arch. Du må heller ikke gå glip af Delicate Arch. Hvis du stadig har energi kan du gå op til den, ellers kan den ses fra nogle Viewpoints.

Arches National Park er en spændende park, hvor du nemt kan bruge en hel dag. Der kan blive meget varmt, så husk vand og kasket/solhat.