Rocky Mountain National Park


Rocky Mountain National Park ligger i det store bjergområde nordvest for Denver. Her er op til 4346 meter høje bjergtinder og meget af parken ligger over trægrænsen. Det er derfor den barske tundra natur, de golde bjergsider og den storslået udsigt der er de største seværdigheder. 

Trail Ridge Road er hovedvejen gennem Rocky Mountains National Park, og kommer op i 3.711 meters højde. Det gør vejen den højeste beliggende gennemgående landevej i USA. Højden gør at Trail Ridge Road igennem parken normalt kun er tilgængelig fra slutningen af maj frem til midten af oktober. Resten af året er vejen ofte lukket pga. sne.

Oppe på et af de højeste punkter i parken ligger Alpine Visitor Center med restaurant, souvenirbutik og toiletter. Det er også herfra at du kan tage en kort men stejl vandretur opad Alpine Ridge Trail. Stien ender på en top, hvorfra der er en overvældende 360 graders udsigt. Det kan være koldt og blæsende, så husk en trøje. Du finder også en fantastisk flora med mange flotte blomster, som har tilpasset sig til de barske omgivelser. 

Længere nede af bjerget finder du også mange smukke steder med skov, søer og vandløb. Der er også masser af tilbud om friluftsaktiviteter, guide ture, hesteridning og andre aktiviteter.

Vi besøgte Rocky Mountain National Park i sommeren 2018.