Chiricahua National Monument


Chiricahua National Monument ligger i Chiricahua bjergene i det sydøstlige Arizona. Parken blev oprettet i 1924, for at beskytte de fantastiske hoodoos og balancerende sten.

Chiricahua National Monument ligger meget fredeligt og har ikke så mange besøgende. Da vi besøgte parken, så vi kun et par andre biler. Men parken er absolut et besøg værd, her er et fantastisk bjerglandskab med tusindvis af flotte hoodoos og klipper med balancerende sten. Med lidt fantasi ligner det mange sjove figurer.

Der er flere udsigtspunkter og gode muligheder for nogle flotte og spændende vandreture. Lige ved indgangen til parken ligger en gammel farm, som nu er museum og oprindeligt beboet af en svensk indvandrer familie.

Hvis du kører på highway 10, drejer du fra ved Villcox, hvorfra der er ca. 50 km til Chiricahua National Monument, ad rute 186. Det er også oplagt at overnatte i Willcox, hvor der er et par gode moteller og flere gode restauranter. Fra Willcox er der kun 120 km til Tuson, hvor du bl.a. kan besøge Saguaro national parken med de mange kaktusser.